6 Mart 2013

6 Mart 2013 Toplantı Notları

Yer: Doğa Derneği-Beyoğlu

Merhaba Kuş Dostları
Sercan bir döndü pir döndü,bize çok doyurucu ve kapsamlı her yönü ile kuş göçünden bahsetti ve göçte görebileceğimiz kuşları tanıttı.Tartışarak ve alanlarıda konuşarak ve yine kapı önü  sohbetini atlamadan Doğa Derneği’nden ayrıldık.
Göç hızlandı ileriki günlerde daha da hızlanacak ve tabiki birileri gidecek göçü izlemeye,ortak bir istek var ;göç izlemeye gidenler hem face hem yelkovan üzerinden bir gün önceden haber verebilirlerse gitmek isteyenlerde onlara eklemlenebilir.Noktaya toplu taşıma ile ulaşmak olası o yüzden araç derdi yok,tek dert özellikle dişi kuş gözlemcileri açısından izleme noktasında yalnız olmamak.Malum birazcık tenha arkadaşsız olmuyor ve hevesli çok arkadaşımız var.
Bir not daha;İstanbul bu kadar önemli kuş göçü açısından her konuda olduğu gibi,ama büyük bir eksiği var.Kişisel kayıtlar ve daha önce yapılmış yayınlar dışında başka bir çalışması yok bu konuda ki burada düzenli hem sonbahar hem ilkbahar göçü izlenmeli diyoruz….aynı yelkovan gibi bu iş takip edilmeli ve veri deposu bilimsel bir çalışma ile dolmalı ki ileride tez yapacak kişilere kaynak olsun.Belki bu kadar rutin izlemeye alınacak bir konu farklı açılardan da değerlendirilebilir.Yapılan hataların savunusunda dayanak oluşturur.Şimdide oluşturuyor ama daha çok veri daha çok dayanak demektir.
Validebağ için sit alanı kararı değiştirilmek isteniyor ve gönüllüler ve üniversite rapor verirken arkadaşlarımızın kuş kayıtlarını da eklediler güçlü bir veri olarak alan için raporun arkasına.
İstanbul herşeyin çarpık ilerlediği bir metropolitan,bu çarpıklığa söyleyecek bir çift söz yanında bir dayanakda kuş gözlem sonuçları.
Azımsanmayacak bir değerlendirme bu gerektiğinde kullanılabilecek.
Bu akşam aramıza yeni bir kuşçu adayı dahil oldu ;sevgili Aslı,Sercan’ın kardeşi.Kendisine hoşgeldin diyoruz.
Ayrıca Akdoğan Bey’in kanal D ile bir belgesel anlaşması yapmış olduğunun bilgisini aldık  ve  ilk konusu ne?Tabiki İstanbuldaki kuş göçü.İzleyelim izlettirelim reyting tavan yapsın…
Kuşumuz ve yeşilimiz bol olsun.
Canan
Toplantıya Katılanlar
————————————-
Akdoğan Özkan
Aliz Rıza Altınok
Aslı Bilgin
Canan Atay
Derya Yücebaş
Dilek Şahin
Evrim Tabur
Hayri Dağlı
Mehmet Eren Yalman
Nazlı Avcılar
Ömral Ünsal Özkoç
Seda Kendir
Sercan Bilgin
Yahya Emin Demirci
Zeynep Şebnem Çağlayan