18 Eylül 2013

18 Eylül 2013 Toplantı Notları

Selam yelkovanlar,

İstanbul Kuş Gözlem Topluluğu olarak 18 Eylül'de 2013-2014 sezonunu açan ilk toplantıyı çok enerjik bir kadro ile gerçekleştirmiş olduk. Toplantıdan çıkan notlar kısaca şöyle;

1) Akdoğan abi, yaz döneminde gerçekleşen tartışmaların sonucunda çıkan fikirleri, yapıyı ve görev dağılımlarını güzelce anlattı.
2) Önümüzdeki toplantılar için yapılacak -daha çok kuş tanımlama, sayım teknikleri gibi konuları içeren toplantı içerikleri tartışıldı. 
3) Bazı ufak çaplı gezi ve projeler için görüşülmüş ve olumlu geri dönüş alınmış ufak fon kaynakları konuşuldu.
4) Yeni dönemde sosyal medya ve web sitesinde nasıl bir yayın stratejisi izlenmesi gerektiği tartışıldı
5) 5-6 Ekim Dünya Kuş Gözlem Günü aktivitelerine karar verildi. 

Son maddeye göre, eğer herkese uygun ise 6 Ekim Pazar günü Dünya Kuş Gözlem Gününü geleneği bozmadan, Toygar Tepe'de göç izleyerek kutlamayı planlıyoruz. Bunun için gerekli organizasyonlar ve izinler Dilek Geçit tarafından ayarlanacaktır. Pazar günü muhtemelen Toygar Tepe'de bizimle birlikte haber için çekim yapacak bir ekip de bulunacak. Bunun için kalabalık olmamızın, TRAKUS, Doğa Derneği ve bize talepte bulunan bazı eğitim kurumları ile beraber orada olmanın faydalı olabileceği fikrine vardık. Böylece meselemizi daha kolay dile getirebiliriz diye düşünüyorum.

Dünya Kuş Gözlem Günü ile ilgili kısa zamanda yine bilgilendirme ve organizasyon maili gelecektir. Katılabilecek herkesi bekleriz. 
Bizi ağırladığı için Doğa Derneğine teşekkür ederiz. 

Sevgiler,
dilek

0 yorum:

Yorum Gönder