16 Kasım 2013

Belgrad Ormanı Kuş Gözlem Gezisi

"İKGT olarak Belgrad ormanı kuş gözlem gezimizi Zekeriyaköy Forumundan da gelen katılımcılarımız ile yaklaşık otuz kişilik bir grup ile yaptık.
Gezimizde sonbaharın sararan, kızaran renk renk yaprakları en çarpıcı noktaydı sanırım. Ana yoldan ayrılıp patikalara girdikçe ayaklarımızın altındaki yaprakları hissederek yürümek başka bir keyifti.
Kuşlar açısından çok sürpriz bir tür ile karşılaşmadık. Havanın durumu ve sabah saatini biraz geçirmiş olmamız kuş türümüzü etkilediğini düşünüyorum.Kayın baştankaraları ve kızılgerdanların yakından gösterileri güzeldi. Yine orman türlerinden sıvacı, bahçe tırmaşık ve mavi baştankara kuşları kendilerini çok yakından izleme olanağı verdiler.
Fırsattan istifade ağaçlar ve çalılar hakkında bildiklerimi anlatarak gezideki kuş azlığını gidermeye çalıştık. Bu nedenle biraz da botanik gezisi gibi oldu sanırım.
Mantarların en yoğun görülebildiği mevsimde olduğumuzdan onlarla da ilgilendik, kokladık, inceledik ama yemedik
Neşet suyundan sonraki büyük bent etrafında orman içi patikalardan da yürüyerek tam tur yaptığımız yürüyüşümüz sanırım yeterince yorgunluk verdiğinden (biraz da araç sayımızın yetersizliğinden)gezimizi burada sonlandırdık.
Tüm katılımcılara uyum ve ikramları için çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler.
Cemil Gezgin
Not: Kuş listemizi Kuşbank'tan görebilirsiniz."




İstanbul Kuş Gözlem Topluluğu yıl içinde gerçekleştirmeyi planladığı etkinliklere anasayfada yer alan "Etkinlik Takvimi"nden ulaşabilirsiniz. Kuş Gözlem Gezilerine katılmak için Dilek Geçit ile iletişime geçip, ikgtgezi@gmail.com adresine mail atabilir ya da Facebook Etkinlik Sayfasından katılım hakkında bilgi alabilirsiniz.