16 Ocak 2014

15 Ocak 2014 Toplantı Özeti

Bu hafta toplantımızda KOSKS eğitiminin son aşamasını gerçekleştirdik. Sayım teknikleri hakkında bilgi sahibi olduktan sonra kuşları daha kolay saymanın tek yolunun tecrübe olduğuna kanaat getirdik. Ne kadar çok sayım yaparsanız o kadar iyi. Yine de tekniklere göz atmak da fayda var.
Sunumu buradan indirebilir, kuşları saymak için tekniğinizi geliştirebilirsiniz.
"Merhaba Yelkovanlar,
Başkaca kanallardan da duyurulacak ama burada da bir madde olarak bulunsun, İKGT toplantılarını iki haftada bir çarşamba günleri yapmaya devam ediyor.
Bu akşam KOSKS eğitimlerimizin sonuncusunu 20 kişilik katılımla Dilek Şahin'den dinledik. "Siz bu kuşları sayıyonuz da noluyo?!" diyenlere tokat gibi cevap niteliğindeki sunum sayım alıştırmalarıyla devam etti.
Ardından tam bu eğitimi de alnımızın akıyla bitirdik derken ve Ercan Sıkdokur yavaştan toparlanırken (gelecek sınavı hissetmiştir belki) Ergün'ün "Arkadaşlar, tür tanımlama sınavına hazır mıyız?" demesiyle, yavaşça yerlerimize oturduk ve zorlu ama keyifli bir sınav daha verdik. Bu akşam da kalabalık ve keyifli ve dahi heyecanlıydık. Üzerimize koşarak gelen sakarmekeler var!

Cuma ilk KOSKS'u Terkos'a yapıyoruz ve tüm sayımcılar, yazmanlar, gönüllüler, şöförler ve organizatörlere keyifli bir KOSKS dilerim.
Gözünüzü dört açın! Çünkü KOSKS geldi!"

İstanbul Kuş Gözlem Topluluğu ayda iki kez olmak üzere iki haftada bir çarşamba akşamları düzenli olarak toplanıyor. İstanbul ve kuşların ağırlıklı olarak konuşulduğu bu toplantılar oldukça verimli geçiyor. Tüm detaylarıyla Yelkovan mail grubundan da takip edebileceğiniz bu toplantıları Nazlı Avcılar yazıyor.
İlgili sorularınız için "İletişim" menüsünden bize ulaşabilirsiniz.