18 Şubat 2014

16. Türkiye Kuş Konferansı

16. Türkiye Kuş Konferansı İstanbul’da!
3. Havalimanı, 3. Köprü, Kanal İstanbul gibi yapılaşma projelerinin tehdidi altındaki İstanbul, Mayıs ayında “16. Türkiye Kuş Konferansı”na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yıl Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde gerçekleştirilen “Türkiye Kuş Konferansı”nın 16’ncısı için geri sayım başladı. Doğa Derneği’nin İstanbul Kuş Gözlem Topluluğu (İKGT) ile işbirliği içinde düzenleyeceği konferans, 9-11 Mayıs 2014 tarihlerinde dünyanın en önemli kuş göç yollarından biri olan İstanbul’un Sarıyer ilçesinde gerçekleşecek.
“16.Türkiye Kuş Konferansı”nın teması “Göç Yolları ve Tehditler: İstanbul Örneği” şeklinde belirlendi. İlkbahar göçüyle aynı zamanda gerçekleştirilecek olan konferansla, hem kuş göç yollarını ve önemini kavramak, hem de İstanbul başta olmak üzere bu yollar üzerindeki tehditleri ve koruma stratejilerini tartışmak hedefleniyor.
Konferansa her yıl olduğu gibi bu yıl da, bilim insanları ile kuş gözlemcilerinin yanı sıra, doğa koruma çalışmaları yürüten kişi ve grupların katılması bekleniyor.
“16. Türkiye Kuş Konferansı”, 10-11 Mayıs 2014 tarihlerinde kutlanacak olan Dünya Göçmen Kuşlar Günü’ne de denk geliyor. Konferans süresince sunumların yanı sıra, bahar göçü gözlemi ve sosyal etkinlikler de gerçekleştirilecek.
Konferansta sunum yapacak katılımcıların “Sunum Başvuru Formu”nu göndermeleri için son tarih 21 Mart 2014’tür. (Sunum Başvuru Formu'nu indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Konferans programı ile konaklama detaylarını içeren ayrıntılı bilgi metni ile “Katılımcı Başvuru Formu” önümüzdeki günlerde paylaşılacaktır.

Detaylı bilgi ve iletişim;
Konferans İletişim: Evrim Tabur / Doğa Derneği /
Tel: 90 549 860 27 68
e-mail : kuskonferansi@dogadernegi.org