12 Mart 2015

Kuşlarla İlgili Güncel Bloglar

Türkiye'de kuşlar hakkında içerik bulmak artık çok zor olmasa da kaliteli içerik bulmak hala güç. Kuşlarla ilgili yeni haberleri bulabileceğiniz, bilimsel yazılar okuyabileceğiniz, hatta Kuşbank misali o gün hangi kuşun görüldüğüne kadar bilgilere ulaşabileceğiniz taze bloglar var bu yazımızda.

Buyrun efendim (Sıralama blogların oluşturma tarihine göre yapılmıştır.);

Öten Kuş Hangisiydi?  

İKGT üyelerinden Buse Ebrem, tamamen kuşlar üzerine bir blog yazıyor. Kuşu ötüşünden tanıyanları özellikle davet ediyor. Makale çeviriyor, arazi anılarını anlatıyor, zengin bir içerik hazırlıyor. 




 Deniz Kuşu Delisi

İKGT üyelerinden Dilek Şahin aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi'nde doktora yapan bir biyolog. Yelkovan projesinden hatırlamanız mümkün. (bkz. Yelkouan Shearwater Project) Deniz kuşları üzerine yazıyor, tartışıyor, neden deniz kuşu delisi olduğunu açıklıyor. 




Bird Migration at the Bosphorus (Istanbul)

İKGT üyelerinden Sercan Bilgin Niğde Üniversitesi'nde yüksek lisans yapan bir biyolog. Tez çalışması arazisi için 72 gün boyunca Boğaz'da göçü takip edecek.  Hazırladığı blogla da bu durumu gün be gün yazmayı planlıyor. Yabancı kaynaklarda Boğaz'ın önemine yer verilmediği için bu siteyi ingilizce hazırlayıp farkındalık yaratmayı amaçlıyor. 






İyi okumalar :)

0 yorum:

Yorum Gönder