20 Kasım 2013

20 Kasım 2013 Toplantı Özeti

"Merhaba yelkovanlar,
Bu haftaki toplantımız oldukça hareketli, yenilikli ve yoğun geçti. Öncelikle isimleri katılımcılarda yer alacak olsa da bu hafta ilk kez bizimle olan Duygu Arısan Günay, Reha Günay, Handan Yiğit, Kemal Ertaş'a ayrıca "Hoş geldiniz!" diyelim.
Kerem Ali Boyla'nın "Benim Kuş Alanım" başlıklı sunumu Bill Oddie'nin Birding kitabındaki bir bölümden ilham almıştı. Bill, Londra'nın merkezinde evinin yakınındaki bir parkta yılın 110 günü kuş gözlüyor ve notları söz konusu kitabın bir kısmını oluşturuyor. Kerem'in, günlük notlar ve basit değişimlerin de atlanmadığı bu notlardan, bizim için seçtiği görece ekstrem kısımları dinlemek her gün orada olan alanların ve kuşların basit değil anlamlı olduğunu bir kez daha hatırlattı. Tabi ancak biz o alanlara gidip bunca ayrıntılı notlarla dönersek.
İkinci sunum KuşBank'ın geleceğiydi ki hemen belirtelim kaldığımız yerden KuşBank'ı kullanmaya devam ediyoruz. KuşBank ve eBird ortaklığı Amerikalı ve İngiliz abilerin konuşmakta olduğu bir konu. Bizim için görece yeni olan eBird'in internet üzerinden direkt ve telefon uygulamasından kullanımları hakkında bilgilendik. Kuşçular yeter ki gözlem kayıtlarını girsinler, fark etmiyor hangisine girdikleri dendi.
2012 ve 2013 KOSKS raporu yayımlandı malumunuz. 2012 KOSKS raporu Doğa Derneği'nden, 2013'ün pdfsi ise grubumuzdan ücretsiz edinilebiliniyor. Konu KOSKS olunca yaklaşmakta olan sayımlar da konuşuldu. KOSKS'un genel tanımı ve tanıtımını Hürmüz'den dinledik ve ısınmaya başlamanın zamanı geldi bizce. Zira yine çok soğuk olması ihtimali yüksek!
Bir sonraki toplantıda yeniden görüşmek dileğiyle, kuşla kalın!"



İstanbul Kuş Gözlem Topluluğu ayda iki kez olmak üzere iki haftada bir çarşamba akşamları düzenli olarak toplanıyor. İstanbul ve kuşların ağırlıklı olarak konuşulduğu bu toplantılar oldukça verimli geçiyor. Tüm detaylarıyla Yelkovan mail grubundan da takip edebileceğiniz bu toplantıları Nazlı Avcılar yazıyor.
İlgili sorularınız için "İletişim" menüsünden bize ulaşabilirsiniz.