5 Temmuz 2013

5 Temmuz 2013 Yaz Buluşması II

Arkadaşlar 

Herkese bir kez daha teşekkürler... Yaz Buluşmaları'nın ikincisini dün, yani 5 temmuz perşembe günü bir gün öncesinden daha yüksek bir katılımla -Bahar, Hülya, Kerem B., Dilek Ş., Akdoğan, Nazlı, Ömral, Yahya, Derya, Murat B., Gözde, Dilek T., Burcu, Ergün, Hürmüz- gerçekleştirdik. (İsmini atladıklarım varsa şimdiden özür dilerim.)

İstanbul'un geriye kalmış 3-5  parça doğal alanına yönelik yıkıcı uygulamaların yoğunlaştığı şu dönemde bu gelişmelerin tahripkar niteliğini önleyebilmek adına bir şeyler yapabilir miyiz, bu yöndeki karar ve pratiklere nasıl ayna tutar, "iğne batırırız" diye bir araya geldiğimiz buluşmalardan iki gündür İKGT'ye ve onun epey bir zamandır çok fazla aktif olamayan yapısına "çuvaldız batırarak" ve iyileştirmeyi önce kendimizde aramamız gerektiği yolundaki dilek ve önerilerin üzerinden geçerek ayrılıyoruz. 

İKGT'ye şu veya bu ölçülerde katkı vermiş ve katkı vermeyi sürdürecek olan her bir arkadaşımızın düşüncesini, önerisini dinlemek önemli. O nedenle, bugüne kadar bu buluşmalara katılamayanlar, dilek ve önerileri için söz almayanlar ve sözü olanlar -bu yönde bir toplantı daha isterlerse- katılabilecek diğer arkadaşlarla birlikte haftaya perşembe aynı yerde bir araya gelebiliriz. Onları da dinleyebilir, konuşulanları aktarabiliriz. Şehir dışında olacaklar ya da herhangi bir toplantıya bir süre daha katılamayacak olanlar ise fikir ve önerilerini her zaman olduğu gibi buradan paylaşabilirler. 

İki toplantıdan herhangi birine katılamayan varsa ve toplantı isterse 11 Temmuz Perşembe 18:30'da Karaköy Perşembe Pazarı sahilinde yeni bir toplantıda fikir ve önerilerini katılabileceklere iletebilirler. Ama bunun için, "evet toplantı istiyorum" şeklinde bana mesaj atarak belirtsinler lütfen..

---

Şu ana kadar 20'den fazla kişinin katıldığı iki YAZ BULUŞMASI toplantımızda bir araya gelen arkadaşlarımızın fikir birliğiyle altını çizdikleri 7 temel husus şunlar:


  1. En temel nokta, genel olarak doğa korumada bir sözümüz olabilmesi için daha çok veri ve dokümantasyon üretebilen, daha çok proje hazırlayabilen bir İKGT yapılanmasına yönelmek. 
  2. Bunun için 2014 sonuna kadar gerçekleştirebileceğimiz projeleri içeren bir faaliyet planı çıkarmak.
  3. Böyle bir faaliyet planının yürütücülüğünü yapmak üzere proje-bazlı bir IKGT yapılanmasına gitmek.
  4. Belirli bir formatta proje tanımlarını oluşturma ve İKGT'deki tüm arkadaşlara proje liderlerince sunma sürecini takiben de çatı yapılanmasındaki diğer görev ve sorumlulukların paylaştırılmasını sağlamak. (Bu toplantının tarihi en az 2 hafta öncesinden herkese duyurlucaktır)
  5. Şu ana kadar önerilen projelerimiz şunlar: 
    1. Riva Çayırlıkları ve Sulak Alanları (Dilek Ş.?)
    2. İstanbul Kuş Atlası (Kerem Ali Boyla)
    3. İstanbul Boğazı ve Göç (?)
    4. Yelkovanlar (Dilek Şahin)
    5. Küçük Çekmece (Hürmüz Yeniceli)
  6. Bu doğrultudaki ilk somut adımımız  "Riva Çayırlıkları ve Sulak Alanları" ile ilgili gönüllülerden oluşan bir proje ekibi oluşturmak oldu. Proje ekibimizde şu aşamada Dilek Ş, Bahar, Burcu, Derya, Gözde, Murat, Ömral, Yahya yer alıyor.  İKGT başka yeni projelere ve proje liderlerine de açık. Tüm projeler yeni gönüllüleri ve onların katkılarını bekliyor.
  7. Proje ekipleri kendi içlerinde toplanarak proje tanımlarını, terminleri ve çıktıları belirlecekler. Daha sonra ve çok uzun olmayan bir vadede İKGT'ye prezentasyon eşliğinde sunacaklar. (Bu toplantının tarihi en az 2 hafta öncesinden herkese duyurlucaktır)
Önceki mesajımda da belirttiğim gibi, bu konulara farklı bir bakış açısına sahip olan, yeni bir öneri, fikir getirmek isteyen olursa,  11 Temmuz perşembe 18:30'da yeni bir toplantıda fikir ve önerilerini iletmek istediğini mesaj atarak belirtsin lütfen.. 

Bu toplantılara katılan, katılmayan, katılacak, katılamayacak olan herkese teşekkürler.. Toplantıda aktarmayı atladığım bir husus, ismini ve önerisini anmayı unutttuğum arkadaşlar varsa tekrar özür dilerim.

0 yorum:

Yorum Gönder