27 Mart 2014

26 Mart 2014 Toplantı Özeti

Merhaba yelkovanlar,

Yepyeni toplantı mekanımızda bir kuş yuvası altında gerçekleştirdiğimiz toplantının özetini okumak üzeresiniz. "Yeni mekan ve nasıl gidiyoruz?" konulu toplantı 16 kişilik katılımla dolu dolu geçti. Hızlıca aktarmak gerekirse:

Geziler ve toplantılar iyi gidiyor. Katılım konusunda belli ortalamaları çoğunlukla tutturuyoruz. Aramıza yeni insanlar katılıyor. Devamlılıklarını diliyor ve yenilerini bekliyoruz.

Yaz toplantılarında karar verdiğimiz projeler içinse aynı şeyi söyleyemiyoruz. İş gücünün azlığı ve yapılacak işin çokluğu, kalifiye (veya kendine bu konuda güvenen) eleman yetersizliği gibi sıkıntılar tüm projelerin askıda kalmasına yol açtı. Dolayısıyla daha fazla eğitim ve farkındalık çalışmasına ihtiyacımız olduğuna karar verildi. Şimdilerde üniversite seviyesinden başlayacak bir eğitim programının hazırlığında bir grup. Halihazırda üniversitede okuyup kendi okulundaki ilgili kulüplerle iletişim sağlamak isteyenler de kendi okullarındaki uygun tarihi (özellikle sınavlar açısından) kollamaya başladılar. Yeni katılanlar için her ay tekrarlanacak bir başlangıç eğitimi/sunumu ve pratik arazisi de düşünülüyor. 

Bu sezon geniş zamanlara yaydığımız kuş tanımlama eğitimleri pek beğenildi, malumunuz. Dedik ki "Su kuşları tamam, yırtıcılar tamam, e peki ötücüler?" Bahar gelmiş ve her yer şenlenmeye başlamışken, Avrupa Kuş Atlası varken ötücü çalışmayalım da ne yapalım?! Kısa zamanda sunumlarınızla bu seriye katkı sunmanızı dileyen bir mail alacaksınız. Öğrenirken öğreteceğiniz günler yine kapıda. 

Araziye çıkarken birbirimize haber vereceğiz. Bunu en çok yeni katılanlar daha fazla arazi pratiği edinebilsin diye yapacağız. Kendi yakın çevremizle çıktığımız küçük büyük tüm arazileri duyuracağımız sistemin alt yapı çalışmaları sürüyor. Bana öyle geliyor ki yasaklı yerden soracaklar.

Yeni mekandan bahsedelim. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin Fındıklı kampüsünün 203 nolu sınıfında toplanıyoruz. Ulaşım kolaylığı konusunda hiç bir şey değişmedi. Sadece yolun karşısına geçtik. Doğa ve Bisiklet Kulübü'nün misafiriyiz. Her hafta aralarından biri veya birkaçı bizimle olacak.

Anadolu yakası için mekan arayışı halihazırda orada yaşayanlar tarafından sürdürülüyor. Katkı koymak, mekan önermek isteyenlerin mesajlarını istanbulkusgozlemtoplulugu@gmail.com adresine bekliyoruz.

İstanbul Kuş Gözlem Topluluğu ayda iki kez olmak üzere iki haftada bir çarşamba akşamları düzenli olarak toplanıyor. İstanbul ve kuşların ağırlıklı olarak konuşulduğu bu toplantılar oldukça verimli geçiyor. Tüm detaylarıyla Yelkovan mail grubundan da takip edebileceğiniz bu toplantıları Nazlı Avcılar yazıyor.
İlgili sorularınız için "İletişim" menüsünden bize ulaşabilirsiniz.