23 Ocak 2013

23 Ocak 2013 Toplantı Notları

Yer: Kibrit Kutusu-Kadıköy

Merhaba Yelkovanlar,
Bu akşam tam da adımıza şanımıza namımıza yakışır bir konu mercek altına alındı. “Yelkouan Shearwater Project” hakkında Sevgili Dilek Şahin’in anlatımı eşliğinde bilgilerimizi pekiştirip, gizemli kuşlarımız Yelkovanlara bir adım daha yaklaşabilmek uğruna nasıl çaba harcandığını konu alan heyecan dolu bir öykü dinledik.
Proje çok merak uyandırıcı, bilinmeze uçan kuşların hikayesi. Hikayeyi dinledikçe “Ah o projede ben de olsaydım açık denizlere yol alsaydım, vız gelirdi soğuk inan bana ben de yelkovanları saysaydım” dedirtecek bir çalışma. Zaten hepimizden bu işe katkı koyabilecek tüm üyelerimizden destek bekleniyor. 04.Şubat.2012 İstanbul için de dünya için de tarihi bir gün olmuş, 75,000′nin üzerinde yelkovan sayılmış. 2013 Şubatta da bu yoğunlukta olacağını düşünürsek, tüm gönüllülere canı gönülden kapılar açık.
Katılımın oldukça çok olduğu bir toplantı idi, özellikle İKGT kurucu üyelerinden Murat Bozdoğan’ın da toplantıya katılımı herkes için güzel bir sürpriz oldu. İKGT’ nin kuruluş hikayesini bir de onun ağzından dinledik.
Herkese katılımlarından ötürü teşekkür eder, bir sonraki toplantıda görüşmek üzere,
Kuşça kalın:)
Saka Kuşu

http://www.eksisozluk.com/show.asp?nr=y&t=yelkovan+projesi
yelkovan projesi istanbul kuş gözlem topluluğu üyelerinden oluşan küçük bir ekip tarafından yürütülmektedir ve rufford small grants tarafından desteklenmektedir.”
projenin resmi sayfası : http://yelkouanshearwater.org/
facebook sayfası : https://www.facebook.com/yelkouanshearwater
twitter sayfası : https://twitter.com/medyelkouan
Toplantı Katılımcıları
——————————–
Ali Rıza Altınok
Cemil Gezgin
Dilek Şahin
Ece Milli
Erdem Vardar
İhsan Eroğlu
Murat Bozdoğan
Nazlı Avcılar
Ömral Ünsal Özkoç
Seda Kendir
Sema Görmez
Umuthan Uyar
Z.Derya Yücebaş
Zeynep Şebnem Çağlayan