1 Ocak 2013

Küçükçekmece KOSKS Ocak 2013

Taze KOSKS’çudan Notlar..
Çekmecegil Kosks’unun Küçük Çekmece ayağına katılan ben, nihayet bir KOSKS’a katılmanın verdiği heyecanla ekibimle buluştum ve arazi başladı.. Bu sayıma kertiklerden ziyade rüzgar, fırtına ve günün sonundaki kar damgasını vurdu diyebiliriz. Kuşlarımız da bu havayı sevmemiş olacak ki, yüzlerini bize pek göstermediler.
Her daim sadık sakarmekeler, karabaş martılar, küçük karabataklar müthiş yoğunluklarıyla oradaydılar. Yeşilbaşlar, elmabaş ve tepeli patkalar da alanın müdavimleri olarak yerlerini almışlardı. Havanın muhalefetinden dolayı sürpriz türler göremedik fakat gümüş yağmurcun, çamurcunlar, tarla kuşları, gökçe delice bizi sevindiren türler olmuştu..

Hürmüz ablanın usta şöförlüğü ve hiçbir yere girmekten kaçınmadığı arabasıyla bizi alandan alana kondurması, Sercan’ın sayım teknikleri ve türler üzerine verdiği eğitimler, Canan ablanın sayıma katkısı ve neşesi birde çeşit çeşit kurabiyeleri günümüzü güzelleştiren detaylardı. Birde çamur olayımız vardı ki, her ne kadar bir ara galoş giymiş olsakta .) Hürmüz ablanın arabasını çamur yapmamıza engel olamadı..
Unutmadan bu fırtınada bizi ayakta ve zinde tutan menümüzle, en leziz KOSKS menüsü ödülünü hakkettiğimizi düşünüyorum (menü: kahve, sıcak çikolata, 3 çeşit -Myrtus communis,Daucus carota ’lı- kurabiye, kek, börek ve meyve:)Günün sonunda Büyük Çekmece ekibiyle buluşuldu, kritikler yapıldı. Fikret abinin kahvesinde çaylarımızı içerek ısınırken, kar neredeyse her tarafı örtmüştü. Kar manzarası seyreyleyerek günü sonlandırdık.. Keyifli ve unutulmayacak bir gün olarak arazi anılarımıza eklendi. Katılan herkese teşekkürlerimi sunarım.
Z.Derya Yücebaş
Katılımcılar
Sercan Bilgin
Hürmüz Yeniceli
Canan Atay
Derya Yücebaş


Görülen Türler
Küçük batağan
Kara Boyunlu Batağan
Bahri
Karabatak
Küçük karabatak
Yeşilbaş
Elmabaş patka
Tepeli patka
Sakarmeke
Çamurcun
Karabaş martı
Küçük gümüş martı
Gümüş martı
Akkuyruksallayan
Gümüş yağmurcun
Tarla kuşu
Karakızılkuyruk
Büyük baştankara
İspinoz
Kaya güvercini
Leş kargası
Küçük karga
Sığırcık
Serçe
Saksağan
Şahin
Saz delicesi
Gökçe delice
Küçük Martı