23 Ekim 2013

23 Ekim 2013 Toplantı Özeti

"Merhabalar yeniden,
Son dakika değişiklikleri nedeniyle "light" kaldığını düşündüğümüz gündemimiz meğer nasıl da yepyeni fikirlere gebeymiş;

Maceradan maceraya koşan kuşçular Dilek ve Tunç Geçit'in yer yer heyecanlı, yer yer romantik videolarından bir kuple izleme şansına nail olduk öncelikle. Soruyorlar: "Neredeyse hepimizin akıllı (ve dolayısıyla kameralı) bir telefona sahip olduğu şu günlerde, neden siz de her gözleminizden en değerli anları ölümsüzleştirmiyesiniz?" Bu toplantının ilk kararı da çok haklı oldukları yönünde ki o taşçevirenler de bir harikaydı dostlar! :)
Video arasında "Bu arada..." diye cümleye giren Akdoğan Özkan aklımıza, bahar göçünün en hararetli günlerinde bir göç şenliği düzenleme fikrini düşürdü. "Bu heyecanı tüm ülkeye yaymalıyız." demeye getirmiş olmalı ki hepimiz heyecanlandık. Bu konunun şununla da alakası olabilir gibi geldi. Ev sahibi Doğa Derneği bu aşamada kuş konferansını yeniden bahara çekmek ve bir sonraki kuş konferansını İstanbul'da yapmak istediklerini belirtti. Zaten yaz toplantılarında benzer kararlar almış olan İKGT' den olumlu cevaplar alındı..."

İstanbul Kuş Gözlem Topluluğu ayda iki kez olmak üzere iki haftada bir çarşamba akşamları düzenli olarak toplanıyor. İstanbul ve kuşların ağırlıklı olarak konuşulduğu bu toplantılar oldukça verimli geçiyor. Tüm detaylarıyla Yelkovan mail grubundan da takip edebileceğiniz bu toplantıları Nazlı Avcılar yazıyor.
İlgili sorularınız için "İletişim" menüsünden bize ulaşabilirsiniz.