31 Aralık 2013

25 Aralık 2013 Toplantı Özeti

İKGT 25.Aralık.2013 toplantısında KOSKS için kıyıkuşları tanımlama konumuza devam edildi. 21 kişi ile bu seneki en yüksek katılım yaşandı.

"Merhabalar Yelkovanlar,
Bu akşam Ergün Bacak'ın Kıyı Kuşları sunumunun ikinci bölümünde görece kalabalık bir grup İKGT'li olarak bir aradaydık. Bir sürü yeni isim vardı, eskilerden bir grup bir köşede "Aman da ne güzel." diye ellerini ovuştururken görüldü. Herkese KOSKS'çu gözüyle baktılar, ayıp!
Bu akşam kumkuşları ve düdükçünler epey kafa karıştırdı. Küçük Kumkuşu'nun gerçekten küçük olduğuna ekipçe kanaat getirdik, biline. İlk bakışta tamamı birbirinin aynı gibi görünen o türleri ayırmanın yollarını, ipuçlarını öğrendik biz, benden söylemesi.
KOSKS eğitimlerimiz en az iki hafta daha devam edecek. Sıkılma, katılımda zorlanma olmasın diye biraz daha az toplantıyla kotarmaya çalışacağız işi ama sıkışma da yaşamamalıyız. Dolayısıyla siz önümüzdeki üç hafta toplantı var gözüyle bakın derim ben.
Önümüzdeki çarşamba 1 Ocak diye tek seferliğine toplantımızı 2 Ocak Perşembe gününe kaydırdık. Konumuz yine sukuşu tanımlama olacak, sahnede yine Ergün Bacak. Yine bu akşamki gibi kalabalık görmek isteriz salonumuzu."




İstanbul Kuş Gözlem Topluluğu ayda iki kez olmak üzere iki haftada bir çarşamba akşamları düzenli olarak toplanıyor. İstanbul ve kuşların ağırlıklı olarak konuşulduğu bu toplantılar oldukça verimli geçiyor. Tüm detaylarıyla Yelkovan mail grubundan da takip edebileceğiniz bu toplantıları Nazlı Avcılar yazıyor.
İlgili sorularınız için "İletişim" menüsünden bize ulaşabilirsiniz.