16 Aralık 2013

St. Joseph Fransız Lisesi - Kuş Gözlemciliği Eğitimi ve Doğa Bilimleri Merkezi Ziyareti

İstanbul Kuş Gözlem Topluluğu olarak 12 Aralık Perşembe günü oldukça yoğun geçirdik.
Öğleden sonra Doğan Luke Smith ve Cemil Gezgin öğrenciler için kuş gözlem arazisi gerçekleştirdiler. Ancak okulların öğleden sonra valilik tarafından hava şartları sebebiyle tatil edilmesi üzerine araziye beklenen ilgi gerçekleşmedi. Liseye yakın oturan az sayıda öğrenci ile Yoğurtçu Parkı’nda kuş gözlemine dürbün kullanımı anlatılarak başlandı. TRT Çocuk Haber ekibiyle birlikte yapılan Kurbağalıdere ve Marmara Denizi’nde devam eden kuş gözlemi 13.Aralık Cuma akşamı haberlerde yayınlandı. Gözlemde bahri ve şahinler en ilgi çeken kuşlar oldu. Gözlem süresinde Avrupa’nın soğundan kaçan 80 kadar şahin üzerimizden geçmesi, ilk kez yırtıcı gören  öğrencileri heyecanlandırdı. Haber kaydını buradan izleyebilirsiniz.

Akşam ise Saint-Joseph Fransız Lisesi'ndeydik. Ergün Bacak ve Doğan Luke Smith "kuş gözlemciliği" konulu bir sunum gerçekleştirdiler. Sunuma ek olarak BBC'nin hazırladığı kuşlar belgeselinden kısa bir bölüm izlerken bizlere çekimlerin nasıl gerçekleştiğinden bahsettiler.
Yaklaşık bir saat süren sunum sonrası Doğa Bilimleri Merkezi'ni gezdik. Normalde halka kapalı olan bu sergi yılda bir-iki kez açık halka açılıyor. Doğa Bilimleri Müzesi hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
İstanbul Kuş Gözlem Topluluğu olarak eşsiz örnekleri olan bu müzeyi keyifle gezdik.
Müzede gördüğümüz kuş türlerinin hemen yanında yer alan Trakuş sergisi de oldukça hoştu. Başta organizasyonu düzenleyen Dilek Geçit olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.