4 Ocak 2014

2 Ocak 2014 Toplantı Özeti

"Kış Ortası Su Kuşu Sayımları" çalışmasının tarihi yaklaştıkça toplantı sayılarımız arttı. Normalde ayda iki kez toplanan İKGT bir süredir her hafta (hatta bazen haftada iki kez) toplanıyor. Oldukça geniş ve derin olan bu konuyu tam anlamıyla öğrenebilmek adına her toplantıda ortalama 13 tür çalışıyoruz. Öğrenmenin daha sağlıklı olduğu bu yöntem ile katılımcıların ileride türleri unutmasının veya karıştırmasının önüne geçmeyi hedefliyoruz.

"Merhabalar,
Bu akşam da KOSKS aşkına sukuşu tanımlama eğitimindeydik. Yoğun bir tempoda belli bir katılımcı sayısını düzenli olarak tutturmanın keyfiyle devam ediyoruz.

Bu akşamki sunumun ardından az biraz kıyı kuşumuz ve ördeklerin tamamı kaldı dinlemediğimiz. Yani siz önümüzdeki iki haftaya da birer hatırlatma koyun ki Ergün Bacak'tan mahrum kalmayasınız. Bu akşam konuştuğumuz türlerse Dalgıçlar, Karabataklar, Batağanlar, Kuğular, Pelikanlar ve Kazlardı.
Haftaya yine bekleriz efenim,
Kalın kuşlarla!"

"Kimi kıyıkuşları dinlenme halindeyken başlarını geriye çevirir, kimisi öne bakmaya devam eder" hareketi.
İstanbul Kuş Gözlem Topluluğu ayda iki kez olmak üzere iki haftada bir çarşamba akşamları düzenli olarak toplanıyor. İstanbul ve kuşların ağırlıklı olarak konuşulduğu bu toplantılar oldukça verimli geçiyor. Tüm detaylarıyla Yelkovan mail grubundan da takip edebileceğiniz bu toplantıları Nazlı Avcılar yazıyor.
İlgili sorularınız için "İletişim" menüsünden bize ulaşabilirsiniz.